trzy absolwentki po zachodzie słońca, 6 października

Na Paprocanach właśnie zachodziło słońce i zapaliły się latarnie, ale jeszcze było dosyć jasno.

I właśnie wtedy, na moment przed zapadnięciem mroku, wydarzyła się ta piękna chwila.

Naprzeciwko pojawiły się trzy wspaniałe norwidowskie absolwentki – Zuzia Szczepańska, Monika Sobota i Marta Kost.

Nie zmieniły się, są nadal sympatyczne, uśmiechnięte, młodzieńczo eleganckie. Rozmowa z nimi była wesoła, bo potrafią żartować także z siebie.

Oczywiście, zapytałam, co się u nich dzieje.

Marta jest podwójną magisterką i obecnie pracuje z dziećmi.

Monika niedługo zostanie inżynierką z logistyki, ale może nawet zajmie się matematyką.

Zuzia studiuje grafikę i pracuje w drukarni.

Dziewczęta przyszły kiedyś razem do szkoły, chyba się lubią.

Nasze urocze absolwentki wspominają Norwida z sentymentem.

Przesyłają pozdrowienia swoim nauczycielom.

Marta pozdrawia panią Renatę Pudykiewicz, pana Henryka Reja, pana Tomasza Ślusarczyka. Zuzia pozdrawia panią Nikolettę Krasodomską i panią Joannę Botor. Monika pozdrawia panią Danutę Brzezińską i pana Piotra Klimzę.

Nie wiem, czy czegoś nie pomyliłam w pozdrowieniach, bo dziewczęta przekazywały je dosyć szybko.

To było fajne spotkanie. Dzięki niemu dzień stał się lepszy. Przekonałam się, że Norwid istnieje także poza szkołą, bo to jest stan umysłu i atmosfera a nie budynek.

Ten wpis został opublikowany w kategorii absolwenci ku pamięci, moda norwidowska, pozdrowienia, spotkania, uśmiech i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.