małe sensacje we wtorek i środę, 17-18 kwietnia

wtorek, 17 kwietnia

Kwitnące drzewko przed szkołą nadal wszystkich zachwyca.

 

Pierwszoklasiści na lekcji języka francuskiego tworzą plakaty tematycznie związane z Francją. Pani Magdalena Jankowska podchodzi do każdego stolika i podziwia efekty pracy swoich uczniów. Powiedziała – nie spodziewałam się, że oni są tak uzdolnieni.

 

Ten kwiatek  powiedział –  to nie sztuka wyrosnąć na łące.

 

środa – 18 kwietnia

 

Weronika Loska i Michał Nowak niosą na lekcję matematyki siatki pełne dorodnych jabłek.

Ciekawe czy uczniowie będą je zjadać, czy liczyć?

 

Tak się złożyło, że spora grupka uczniów z 1d zawitała o poranku do biblioteki. Zapytałam jak się czują pod koniec roku szkolnego i czy nie żałują wyboru szkoły. Z odpowiedzi mogłam wywnioskować, że czują się dobrze i szkołę akceptują, a nawet lubią.

 

Wypowiedziom pierwszaków przysłuchiwali się nasi maturzyści Karolina Jagoda i Mikołaj Jach.  Oni już od dawna wiedzą, że szkoła jest fajna i trudno będzie ją zostawić. Powiedzieli, że czasami chętnie by się zamienili z pierwszakami.

 

Kuba Czuchowski zaprezentował tiszert z motywem wakacyjnym – świeci słońce, rzeczka płynie, a w niej rybki.

 

Pan Piotr Rosiak na tzw. okienku w pustej sali lekcyjnej poprawia klasówki. Powiedział – bez uczniów jest nudno.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii biblioteka, moda norwidowska, na lekcji, nauczyciele, uśmiech i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.